info@vainbusiness.nl 06-236 98 444
Categorieën
blog

Zo, daar gaat ie dan, mijn allereerste blog. Laat ik beginnen bij het begin, dat lijkt me wel handig bij een eerste blog 🙂

Weinig uitdaging

Ik werkte op kantoor en liep er al langere tijd tegenaan dat ik weinig uitdaging had. ‘s Ochtends dacht ik weleens “wat zal ik gaan doen, waarmee is mijn dag gevuld”. Want het liefste ben ik met van alles en nog wat bezig, aan de slag, lekker werken. Maar zo lekker (en leuk) vond ik het niet meer. Ik was soms afhankelijk van andere collega’s m.b.t. de werkzaamheden en dan vond ik het lastig als zij niet ‘bij’ waren, want dan kon ik ook niet door. Ja, ik had flexibele tijden, leuk werk, veel afwisseling. Ik deed administratieve taken, hr zaken, website bijhouden, facturatie, post, emailverkeer, personeelsuitjes, kerstpakketten, en nog meer. Leuke taken, echt, maar toch begon het te knagen. Kostte het me meer energie dan het opleverde. Ik begon te denken, wat wil ik dan wel ?

De VA opleiding kwam op mijn pad

Ik heb een online coachingstraject gevolgd, veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan, echt weer naar mijn gevoel leren luisteren en weer lekker leven, genieten. Want dat was allemaal nogal ondergesneeuwd.

Ik volgde de module ‘werk dat bij jou past’, ben gaan nadenken, opschrijven (aanrader dat schrijven !), voelen, op onderzoek gegaan en ‘ineens’ was daar op facebook een masterclass van de VA Business Academy. Ik had er nog nooit van gehoord van VA (Virtueel Assistent). Het is ook een opkomend beroep, dus dat klopte wel dat ik het nog niet kende. Maar in die masterclass werden zulke mooie elementen genoemd, zulke herkenbare dingen. En het enthousiasme is groot van Danielle, dat werkte aanstekelijk. Ik dacht hier moet ik meer van weten. Ik heb contact gezocht, mensen gesproken en de sprong gemaakt: ik word VA! Ik ga voor mezelf beginnen! Nog niet wetende welke mogelijkheden en uitdagingen ik tegen zou komen. Want wat leer ik veel! Het is fantastisch! Allemaal nieuwe dingen, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plaatsen bezoeken. Als ik terugdenk aan wat ik nu al mee heb gemaakt, al zoveel geleerd heb,echt heel veel en ik ben nog maar 3 maanden bezig. Momenteel maak ik mijn website af, zelf gebouwd, ik ben enorm trots daarop!

Nog een opleiding

Ik luisterde ook veel podcasts om meer kennis en inzicht te krijgen in mezelf en mijn leven. Dat gaf ook veel verheldering. Ik luisterde een podcast waarin Richard de Leth voorbij kwam, van Oersterk. Hé dacht ik, wat interessant! Oersterk gaat over voeding, beweging, ontspanning, mindset. Onderwerpen die mij zeer interesseren. Zal ik daar een opleiding gaan volgen ? Ook leuk. Maar er was geen plek en bovendien had de VA opleiding ook al mijn interesse. Maar ik besloot wel me op de wachtlijst te zetten bij Oersterk, want vanaf 2021 zou er weer een groep starten. Ik denk dat komt mooi uit. Maar het duurde nog geen week en ik kreeg een mail dat ze een extra groep gingen starten. Of ik erbij wilde zijn ? Ja, willen wel, maar ik twijfelde ook: 2 opleidingen tegelijkertijd (en al zo lang uit de schoolbanken ;)), kan dat allemaal wel ? Afijn, overleg met de VA opleiding, overleg thuis, en ondertussen voelde ik het gloeien van binnen, mijn hart was geraakt, dit wilde ik ook. Dus ‘ja’ kan ik nu zeggen, het kan, 2 opleidingen tegelijkertijd volgen. Het is onwijs interessant en ik wil er een combi in gaan maken. VA zijn van coaches/personal trainers/sportscholen. VA zijn mensen die zich bezig houden met voeding/beweging/persoonlijke ontwikkeling. En door mijn kennis via VA en Oersterk ben ik op de hoogte in die vakgebieden, naast mijn levenservaringen natuurlijk 🙂

Studeren

Dus momenteel zit ik veel aan de studie, lekker leren, ik vind het helemaal gaaf!

En waar dit naartoe gaat ? Ik ben benieuwd. Ik houd jullie op de hoogte in een volgend blog. Ik ga weer verder aan mijn studies.

Fijne dag en geniet ! Liefs, Claudia

© 2024 VA in Business     | Smidsvuur 15 | 2421 MG Nieuwkoop | info@vainbusiness.nl | 06-23698444 |
powered by Flash3000 Productions